Pelgrimage 2004

In de periode 26 april tot en met 6 mei 2004 organiseert de Stichting Pelgrimage een pelgrimage naar verschillende bedevaartplaatsen in Ierland. Deze keer is gekozen voor een busreis en een vliegreis. In beide gevallen zullen de reizigers kennis nemen van de gangen van Sint Patrick (patroon van Ierland) en zijn ervaringen met het Ierse land als ook zal de plaats Knock worden bezocht bekend van de verschijning van Maria in het jaar 1879. De reis wordt gecompleteerd met bezoeken aan steden als Londen (niet door de vliegreizigers) en Dublin en het rijden van de befaamde Ring of Kerry. Met deze pelgrimage naar Ierland is een keuze gemaakt voor een bezoek aan minder bekende heiligdommen. De aantrekkelijkheid van deze reis wordt versterkt door de in verhouding weinig kilometers die behoeven te worden afgelegd door een magnifieke omgeving, waarbij tevens enkele boottochten bruggen moeten slaan naar en tussen de eilanden.

Wederom kiest de organisatie voor een pelgrimsreis die een evenwicht moet bieden tussen een reis met een christelijke grondslag, een cultuurreis waarin de mooie plekjes van de schepping worden bezocht, en een sfeer tussen en onder de deelnemers van respect, geborgenheid maar ook gezelligheid. Naast gezamenlijke activiteiten is er ook voldoende ruimte voor eigen beleving van al hetgeen tijdens de reis ervaren kan worden.

Stichting Pelgrimage:

De Stichting Pelgrimage bestaat inmiddels al weer meer dan 12 jaar en heeft als doel reizen te organiseren naar pelgrimsplaatsen.In die periode zijn al reizen georganiseerd naar Rome, Santiago de Compostela, Lourdes, Fatima en Polen. Tijdens de reizen worden de gebruiken en tradities van de gilden en schutterijen op een gepaste wijze tot uiting gebracht.

12-daagse busreis (25 april tot en met 6 mei)
of 9-daagse vliegreis (26 april tot en met 4 mei)

Bij de reis naar Ierland kunnen de deelnemers een keuze maken uit een 12-daagse busreis of een 9-daagse vliegreis. De reistechnische verzorging van de Pelgrimage 2004 is wederom in handen van Pelikaan Reizen uit Zevenbergen. De vliegreizigers bezoeken alleen Ierland, terwijl de busreizigers eerst een overtocht maken naar Engeland en daar Londen op de heenweg bezoeken en op de terugweg het landgoed Althorp waar Prinses Diana begraven ligt. Vanuit Engeland wordt de overtocht naar Ierland gemaakt. De vliegreizigers voegen zich op de 2e dag bij de groep en zullen op de 10e dag de groep weer verlaten. Gezamenlijk maken zij een rondrit door Ierland, rijden daarbij de beroemde Ring of Kerry, gaan naar Ladies View met een prachtig uitzicht en bezoeken Croagh Patrick de heilige berg waar Sint Patrick ooit bivakkeerde. Op 2 mei brengt het gezelschap een bezoek aan de plaats Knock, alwaar in 1879 Maria is verschenen. Ook de huidige Paus Joannes Paulus II bezocht bij zijn reis naar Ierland in 1979 deze bedevaartplaats. De gildeleden zullen zich in deze plaats ook presenteren. Vervolgens wordt de rondreis door en om Ierland vervolgd en komen de deelnemers uiteindelijk op 4 mei in Dublin aan, alwaar wederom een gildepresentatie zal plaats vinden.

Een pelgrimage die gaat door prachtige natuur in een land dat rust uitstraalt. Het is ook pelgrimage waarin in verhouding maar weinig kilometers behoeven te worden afgelegd.

Meer informatie:

Voor meer informatie over deze in 2004 te organiseren pelgrimage naar Ierland kunt de informatiefolder (pdf-bestand) downloaden. U kunt hiervoor van deze link gebruik maken.
informatiefolder Pelgrimage Ierland 2004
(836 kB)

Uiteraard kunt u zich nog opgeven voor deze prachtige Pelgrimsreis. Voor opgave zie de folder.

Een foto-impressie van de reis naar Ierland (Wat staat u te wachten!)
a a

Iers straatbeeld


Middleton whiskeystokerij


Omgeving Killarney


Cliffs of Moher


Croughpatrick


Mariabedevaartsplaats Knock


Downpatrick


Pro-cathedral Dublin

Naar boven < terug
Disclaimer (Gebruikersverklaring) | Copyright (Auteursrecht) (c) 2003 - 2013 by Noordbrabantse Federatie van Schuttersgilden